#185

Bogomoloff Harry

Vaikuttaja

Aateloitu 2006

Bogomoloff Harry

Helsingin jäähallin toimitusjohtajana pitkän työuran tehnyt Harry Bogomoloff on ollut aktiivinen vaikuttaja sekä Helsingin kaupungin luottamustehtävissä että Suomen Jääkiekkoliitossa.

Harry Bogomoloff on toisen polven jääkiekkovaikuttaja. Hänen isänsä Boris Bogolomoff oli Kiffenin keskeinen jääkiekkohahmo ja Helsingin jäähallin ensimmäinen isännöitsijä. Tehtävä periytyi isältä pojalle toimitusjohtajan nimikkeellä.

Jo vuonna 1966 SVUL:n Helsingin piirin jääkiekkojaoston puheenjohtajaksi valittu Harry Bogolomoff nousi Suomen Jääkiekkoliiton liittovaltuustoon vuonna 1990, liittohallitukseen 1990 ja varapuheenjohtajaksi 1997. Kielitaitoinen Bogomoloff on toiminut Suomen edustajana Kansainvälisen Jääkiekkoliiton kongresseissa vuodesta 1998 ja hoitanut myös kansainvälisiä luottamustehtäviä erityisesti jäähalliasiantuntijana.

Kunnallispolitiikassa Harry Bogomoloff eteni Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi vuosina 2001–03. Hän suoritti erotuomarikortin jo vuonna 1955, on toiminut pitkään SJL:n erotuomarivaliokunnassa sen puheenjohtajana ja viheltää edelleen jääkiekko-otteluita.