Elä huippuhetket uudelleen esineiden kautta

Meillä suomalaisen kiekkohistorian ja menestyksen voi nähdä, kokea ja melkein jopa haistaa. Ilmassa on todella suuren urheilujuhlan tuntua. Kiekkofanille on katettu maajoukkueemme huippuhetkiä 1930-luvun hapuilevasta alusta aina tämän päivän menestykseen. Leijonien ohella kotimaan kaukalon ja ammattilaisjäiden tähdet loistavat esineidensä kautta

Perusnäyttely

Valtaosa näyttelyesineistä ja kuvista on Jääkiekkomuseon omista kokoelmista. Vanhimpia nähtävyyksiä ovat suoralapaiset puumailat ja säänpieksämät villapaidat. Perusnäyttelyssä seuraat pelivarusteissa tapahtunutta muutosta, Leijonien nousua maailman kiekkokärkeen sekä jääkiekon ammatillistumista meillä ja muualla.

Simulaattoreissamme lauotaan ja torjutaan. Kokeile taitojasi!

Liput

Vaihtuvat näyttelyt

Pelataan Suomessa! pystytettiin vuoden 2022 MM-kotikisanäyttelyksi. Näyttelyssä kurkistetaan Suomen isännöimiin naisten, miesten ja nuorten turnauksiin MM- ja EM-tasoilla.

Ajankohtaisille aiheille ja uutuuksille omistetussa vitriinissä esitellään edellisen kauden puheenaihetta, Jokereita.

Palkintoalue

Museon juhlavalla palkintoalueella säilytetään Leijonien voittamia MM-pokaaleja sekä monia Liigassa edelleen jaettavia palkintoja. Kirsikkana kakussa on aito Canada-malja. Palkinnoilla on edustusvelvollisuuksia, mutta suotuisassa tapauksessa saatat nähdä kaikki kerralla.

Kunniagalleria

Palkintoalueen seinällä on kunniagalleria Jääkiekkoleijoniksi aateloiduista henkilöistä sekä elämäntyöstään kiekon parissa palkittujen laatat. Uudet Jääkiekkoleijonat ja Yrjö Salminen -elämäntyöpalkittavat valitaan vuosittain.

Vuoden 2023 Jääkiekkoleijonat ovat
#269 Mikko Eloranta
#270 Tuukka Mäntylä
#271 Janne Pesonen
#272 Jukka Rautakorpi
#273 Timo Favorin
#274 Heikki Hietanen.

Yrjö Salminen -elämäntyöpalkinnon saivat Seppo Hurme, Markku Innanen ja Simo Siira.