#64

Koskela Ilpo

Pelaaja

Aateloitu 1989

Koskela Ilpo

Ensimmäisenä suomalaisjääkiekkoilijana MM-turnauksen All Stars -miehistöön valittu Ilpo Koskela toi Leijonien puolustukseen liikkuvuutta, malttia ja osaamista. Alun perin hyökkääjänä pelannut Koskela ei ollut mikään himoharjoittelija mutta sitäkin suurempi lahjakkuus.

Hämeenlinnan Tarmossa jääkiekkoilun aloittanut ja Lahden Reippaassa pääsarjatasolle noussut Koskela värvättiin Jokereiden nimivahvaan yhdistelmään vuonna 1969. Seuran johtajan Aimo Mäkisen suuren rahan mestaruusprojekti päättyi lopulta SM-kultaan 1973. Koskela jatkoi seurassa vielä kaksi kautta senkin jälkeen, kunnes palasi pelaamaan Kiekkoreippaaseen. Pankinjohtajana työskennellyt huippupakki oli asunut Lahdessa kaikki Jokeri-vuotensakin.

Sveitsin MM-kisoissa 1971 Leijonat kamppaili ensimmäisiä kertoja mitalista. Joukkueen kiistaton ykköspelaaja oli Ilpo Koskela, joka raatoi puolustuksessa valtaisia minuuttimääriä – ja sen ohella hän oli Suomen tehokkain pelaaja. Syyttä ei häntä valittukaan samana vuonna Vuoden jääkiekkoilijaksi.