#70

Leppänen Antti

Pelaaja

Aateloitu 1990

Leppänen Antti

Antti Leppänen vartioi Tapparan maalia SM-sarjassa ja liigassa yhteensä 14 vuoden ajan. Kirvesrintojen suuruudenvuosina 1970-luvun alussa hän valloitti myös leijonajoukkueen ykkösvahdin paikan. Leppänen muistetaan myös yhtenä ensimmäisistä Suomen kaukaloissa maskia käyttäneistä maalivahdeista.

Leppänen aloitti maalivahdinuransa Tapparan junioreissa alle 10-vuotiaana. Mitään muuta seuraa hän ei jääkiekkouransa aikana edustanutkaan. Debyyttinsä edustusjoukkueessa hän teki 1965/66 Tapparan pelatessa yhden kauden ajan suomensarjassa. Paluu kirkkaimmalle huipulle otti aikansa, ja Leppänen pääsikin juhlimaan ensimmäistä SM-mitaliaan vasta 1973.

Vuosi 1973 oli Leppäsen uralle merkityksellinen muutenkin. Hän voitti Suomen parhaan jääkiekkoilijan palkinnon ja teki arvokisadebyyttinsä Leijonissa Moskovan MM-turnauksessa. Maajoukkueuran kohokohtiin kuuluivat myös Innsbruckin olympiakisat ja ensimmäinen Kanada-cup 1976.

Suomen mestaruutta Tapparan paidassa Leppänen pääsi juhlimaan viimeisellä SM-sarjan kaudella 1975 sekä SM-liigassa keväällä 1977. Uransa hän päätti tappiollisiin SM-finaaleihin vuotta myöhemmin.