#131

Ruotanen Arto

Pelaaja

Aateloitu 2003

Ruotanen Arto

Arto Ruotanen oli Suomen ensimmäisten mitalijoukkueiden luottopakki, joka teki pitkän ja arvostetun uran Ruotsin kaukaloissa.

Ruotanen aloitti jääkiekkouransa Oulun Kärppien junioreissa yhdeksänvuotiaana. Tulikasteensa seuran SM-liigamiehistössä hän sai kaudella 1979/80. Keväällä 1981 hän saikin juhlia Kärppien riveissä Suomen mestaruutta. Vuonna 1986 Ruotanen jätti Kärpät ja siirtyi lahden yli Ruotsin Elitserienin HV-71:een. Hän pelasi seurassa kuusi kautta, minkä jälkeen vuorossa oli vielä yksi vuosi Saksassa ja kolme Elitserien-kautta lisää Röglen joukkueessa. Pelaajauransa jälkeen Ruotanen jäi asumaan Ruotsiin, jossa hän on toiminut valmentajana eri sarjatasoilla.

Arvokisadebyyttinsä leijonajoukkueessa Ruotanen teki Sarajevon olympiakisoissa 1984. Hän oli lähes itsestään selvä valinta kaikkiin arvoturnauksiin seuraavien kahdeksan vuoden ajan. Palkintokaappia koristavat olympiahopea Calgarystä 1988 sekä MM-hopea Tšekkoslovakian MM-kisoista 1992, joihin leijonaura olikin hyvä lopettaa.