#88

Suoraniemi Seppo

Pelaaja

Aateloitu 1992

Suoraniemi Seppo

Oulusta ja Kärpistä maailmalle lähtenyt Seppo Suoraniemi pelasi pääsarjaurastaan suurimman osan Turussa TPS:n väreissä. Ainoan Suomen mestaruutensa hän voitti Jokereissa. Viimeiset pelivuotensa Suoraniemi vietti Japanissa saakka.

Jääpalloilijana aloittaneen Seppo Suoraniemen ura eteni pitkään parin vuoden mittaisissa etapeissa. Hän siirtyi teini-ikäisenä Kärppien jääkiekkojunioreihin ja eteni jo 16-vuotiaana seuran edustusjoukkueeseen. Kahta vuotta myöhemmin hän muutti Helsinkiin ja SM-sarjassa pelaavan HJK:n vahvuuteen. Jälleen kaksi vuotta ja siirto Jokereihin, jossa tuli SM-kulta keväällä 1973.

Kahden Jokeri-kauden jälkeen Suoraniemi siirtyi Ilvekseen ja sieltä niin ikään kahden kauden jälkeen TPS:ään. Turussa hän pelasikin sitten seitsemän kautta peräkkäin ennen kuin siirtyi Japanin ”suomalaisseuran” Kokudo Keikakun paitaan. Taitava kiekollinen puolustaja sai urakoida Japanin liigassa isoja peliminuuttimääriä.

Seppo Suoraniemi pelasi neljät MM-kisat vuosien 1974–81 välillä. Olympiakisoihin hän osallistui Lake Placidissa 1980 laukoen Suomen voittomaalin Kanada-ottelussa. Liigauran jälkeen Suoraniemi pelasi TuTo:n divarijoukkueessa ja siirtyi sen jälkeen valmentajaksi TPS:n organisaatioon.