#120

Susi Timo

Pelaaja

Aateloitu 2000

Susi Timo

Laitahyökkääjä Timo Susi kuuluu Tapparan 1980-luvun menestysjoukkueen ytimeen, joka oli myös Leijonien tärkein elementti Calgaryn 1988 olympiakisojen hopeamitalien taustalla.

Vaikka Timo Susi muistetaan nimenomaan Tapparan miehenä – muita seuroja hän ei aikuisten sarjoissa edustanutkaan –, hän kiekkoili juniorivuotensa Kouvolassa, KooKoo:n väreissä. Pesäpallokaupungissa oli luonnollista harrastaa myös tätä urheilumuotoa, ja Timo Susi voittikin juniorina peräti viisi eri ikäluokkien SM-kultaa Kouvolan Pallonlyöjissä.

Valmentaja Rauno Korpi poimi Timo Suden Tapparan riveihin nuorten maajoukkueesta. Debyytti SM-liigatasolla onnistui mainiosti: heti ensimmäinen kausi Tapparassa toi Suomen mestaruuden. Myöhemmin niitä kertyi vielä viisi lisää kevääseen 1992 yltäneellä pelaajauralla. Susi toimi Tapparan kapteenina vuodet 1986–91. Kouvolan miehen tapparalaistumisen astetta kuvaa myös se, että hänen pelinumeronsa 10 on jäädytettynä Hakametsän hallin katossa.

Maajoukkueessa Susi pelasi neljät MM-kisat 1983–89 sekä kahdet olympiakisat (Lake Placid 1980 ja Calgary 1988). Viimeiseen amatöörisukupolveen kuulunut Susi työskenteli koko peliuransa ajan konttorikonealalla.