#239

Baizley Don

Vaikuttaja

Aateloitu 2016

Baizley Don

Don Baizley muistetaan Suomen menestyneimpien NHL-pelaajien agenttina. Muun muassa Veli-Pekka Ketola, Heikki Riihiranta, Jari Kurri, Esa Tikkanen, Teemu Selänne ja Saku Koivu pääsivät nauttimaan yhteistyöstä Baizleyn kanssa.

Winnipegiläinen lakimies aloitti työnsä jääkiekkoilijoiden kanssa 1970-luvulla. Baizley toimi neuvottelijana ensin ruotsalaisten ja myöhemmin myös suomalaispelaajien sopimusasioissa. Don Baizleystä tuli ammattilaispelaajiemme luottohenkilö, joka opasti monia huippuammattikiekkoilijoita.

Baizley tunnettiin rehellisenä ja suoraselkäisenä miehenä, joka oli aina valmis auttamaan. ”En olisi voinut kuvitella ammattilaisurallani saavani parempaa henkilöä hoitamaan asioitani kuin Don Baizley. Hän oli hieno mies”, on Jari Kurri sanonut.

Pelaaja-agentin tehtävissä Baizley jatkoi aina kuolemaansa asti. Baizleyn talliin kuuluivat suomalaispelaajien lisäksi myös muun muassa ruotsalaistähti Peter Forsberg sekä kanadalaiset Joe Sakic ja Paul Kariya.

Don Baizleyn merkitys kiekkoilumme kehityskaaressa oli merkittävä – ei ainoastaan pelaaja-agentin roolissa vaan myös opastajana ja alituisesti valmiina neuvonantajana suomalaisen kiekkoilun vaikuttajille.

Baizley menehtyi vaikean sairauden murtamana 71-vuotiaana vuonna 2013.