#59

Hakanen Reijo

Pelaaja

Aateloitu 1988

Hakanen Reijo

Reijo ”Mintsu” Hakanen muodosti yhdessä Lasse Oksasen ja Jorma Peltosen kanssa SM-sarjan pelätyimmän hyökkäysketjun 1960-luvun alkuvuosina. Hän oli myös ensimmäinen suomalainen, joka lähti valloittamaan Keski-Euroopan kiekkokaukaloita.

Hakanen aloitti kiekkouransa Ilveksen junioreissa 1956. Heti ensimmäisellä kaudellaan edustusmiehistössä 1961/62 hän pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta joukkueen toiseksi parhaana pistemiehenä. Vuonna 1966 ketju Hakanen–Peltonen–Oksanen johti Ilveksen jälleen SM-kultaan.

Maajoukkueessa Hakanen pelasi kolmet peräkkäiset MM-kisat 1965–67. Hänet oli valittu jo Innsbruckin olympiajoukkueeseen 1964, mutta ylioppilaskirjoitukset estivät tuolloin kisamatkan. Ljubljanassa 1966 Ilveksen tehoketju muodosti Suomen ykkösnyrkin sellaisenaan Hakasen voittaessa Leijonien sisäisen pistepörssin.

Akateemisista opinnoista oli hyötyäkin Hakasen kiekkouralla. Pelatessaan Suomen joukkueessa Innsbruckin talviuniversiadeissa 1968 hän herätti paikallisten kiekkopiirien kiinnostuksen. Kauden 1968/69 Hakanen kiekkoilikin itävaltalaisessa AC Klagenfurtin joukkueessa voittaen maan liigan piste- ja maalipörssin. Hakanen palasi yhden kauden jälkeen kotimaahan luotuaan näin pohjan suomalaisten hyvälle maineelle Keski-Euroopan maiden jääkiekkopiireissä.

”Mintsu” Hakanen voitti kolmannen mestaruutensa Ilveksessä 1972. Kaksi vuotta myöhemmin hän lopetti uransa SM-sarjatasolla, mutta jatkoi jääkiekkoilemista I-divisioonassa FoPS:ssa ja KooKoossa aina vuoteen 1978 saakka.