#58

Heikkilä Antti

Pelaaja

Aateloitu 1988

Heikkilä Antti

Antti Heikkilä pelasi 20 vuotta Porin Karhujen ja Ässien puolustajana. Hänen maankuulu lämärinsä oli tärkeä ase porilaisten voittaessa kolme Suomen mestaruutta. Pelaajauransa jälkeen ”Ati” jatkoi veljensä Lassen työtä patarintojen valmentajana.

”Ati” Heikkilä seurasi isoveljeään Lassea jääkiekon maailmaan. Veljesten seura oli ensin Porin Kärpät, vuodesta 1960 lähtien Porin Karhut. Isokokoinen juniori nostettiin jo 16-vuotiaana Karhujen edustusjoukkueeseen ja oli 1961 mukana nostamassa seuraa SM-sarjaan. Lassesta tuli joukkueen valmentaja, Antista luottopakki ja pian myös kapteeni. Vuonna 1965 Karhut voitti veljesten johdolla Suomen mestaruuden. Kaksi vuotta myöhemmin seura sulautui RU-38:n kanssa Porin Ässiksi.

Ässissä Antti Heikkilä voitti vielä kaksi mestaruutta lisää (1971 ja 1978). Kovaotteinen pakki tunnettiin ennen kaikkea lyöntilaukauksestaan, joka herätti kauhua kaikissa SM-liigan kaukaloissa. Syyttä ei Ässät ole jäädyttänyt hänen pelaajanumeroaan 2. Maajoukkueessa Heikkilä esiintyi kuitenkin harvakseltaan: uransa ainoan arvokisamatkan hän teki Ljubljanan MM-kisoihin 1966.

Vuonna 1981 Antti Heikkilä lopetti pelaajauransa ja siirtyi Lassen paikalle Ässien valmentajaksi. Hän luotsasi joukkuetta viisi kautta parhaana saavutuksenaan SM-hopea 1984. Myöhemmin hän toimi vielä Ässien markkinointipäällikkönä ja toimitusjohtajana.