#57

Pitkänen Paavo

Vaikuttaja

Aateloitu 1988

Pitkänen Paavo

Paavo Pitkänen oli keskeinen hahmo Joensuun nousussa Suomen jääkiekkokartalle. Hän kuului Joensuun Kiekko-Poikien perustajajäseniin ja toimi yli 20 vuoden ajan seuran valmennus- ja johtotehtävissä.

Paavo Pitkänen aloitti jääkiekon pelaamisen 1940-luvulla Joensuun Kiekko-Karhuissa ja siirtyi 1952 joukkueen valmentajaksi. Seuraavana vuonna Pitkänen oli mukana perustamassa uutta jääkiekon erikoisseuraa Joensuun Kiekko-Poikia. Hän hoiti JoKP:n valmentajan tehtäviä aina vuoteen 1959 saakka.

Sanomalehtialalla siviilityönsä tehnyt Pitkänen toimi moninaisissa JoKP:n johto- ja taustatehtävissä pitkälle 1970-luvulle saakka. Pohjatyö kantoi hedelmää 1971, kun Joki-Pojat nousivat ensi kerran SM-sarjaan, vaikkakin vain yhdeksi kaudeksi. Muiden tehtäviensä ohessa Pitkänen toimi myös yli 20 vuoden ajan erotuomarina viheltäen eri sarjatasojen otteluita ympäri Itä-Suomea.

Suomen Jääkiekkoliitossa Paavo Pitkänen vaikutti liittohallituksen jäsenenä vuosina 1962–71. Pohjois-Karjalan piirin jääkiekkojaostoa hän johti myös 15 vuoden ajan.