#13

Havulinna Kalle

Pelaaja

Aateloitu 1985

Havulinna Kalle

Kahdeksan maalia yhdessä ottelussa on Suomen pääsarjajääkiekon ennätys. Lyömättömän maalimäärän jakavat Ilveksen loistokauden ketjutoverit Aarne Honkavaara ja Kalle Havulinna.

Havulinna kuuluu sota-ajan jääkiekkosukupolveen. Lajitaitoja pyrittiin pitämään yllä rintamaolosuhteissakin ja debyyttinsä SM-sarjassa Havulinna teki sotasarjakaudella 1942–43. Seuraavina talvina hän muodosti Honkavaaran ja Ilveksen H-ketjun kolmannen lenkin – aluksi Osmo Huhti, myöhemmin Yrjö Hakala – kanssa aikansa tehokkaimman suomalaisen hyökkäyskolmikon.

Luistelunopeus oli Havulinnan valtti kaukalossa. Aarne Honkavaara pelasi taistelijaparissa hieman alempana ja syötti Havulinnalle maalipaikkoja – ja tämä taas jätti tekopaikkoja Honkavaaralle taakse. Havulinna laukoi 62 SM-sarjaottelussa 80 maalia.

Sähköinsinööriksi opiskellut Havulinna pelasi Leijona-paidassa kahdet MM-kisat. Siviilityönsäkin kautta hän edisti suomalaista jääkiekkoa: maan ensimmäisen jäähallin, vuonna 1965 valmistuneen Tampereen jäähallin, sähkö- ja valaistussuunnittelu oli Havulinnan insinööritoimiston työtä.