#110

Koskinen Tapio

Pelaaja

Aateloitu 1998

Koskinen Tapio

Tapio Koskinen oli Ässien 1970-luvun kultakauden luottohyökkääjä, joka pysyi uskollisena patarinnoille koko kiekkouransa ajan.

Paljasjalkaisen porilaisen Tapio Koskisen kasvattajaseura oli RU-38, joka yhdistyi Porin Karhujen kanssa Ässiksi 1968. Ässien SM-sarjajoukkueessa Koskinen esiintyi heti patarintojen ensimmäisellä pelikaudella, vain 15-vuotiaana. Näinä vuosina hän pelasi myös jalkapalloa voittaen Ässien joukkueessa nuorten SM-kultaakin 1970. Kesälaji sai kuitenkin jäädä, kun rooli jääkiekkokaukalossa kasvoi kasvamistaan.

Ässien mestaruusvuonna 1971 Tapio Koskinen kuului jo joukkueen luottopelaajiin. Suomen maajoukkueessa hän debytoi Innsbruckin talviolympiakisoissa 1976. Saman kevään MM-turnaukseen Katowiceen leijonamiehistön runko koottiin Ässien pelaajista. Koskinen kiitti kunniasta voittamalla leijonien pistepörssin. Ratkaisuottelussa A-sarjapaikasta hän iski neljä maalia DDR:n verkkoon.

Koskinen pääsi juhlimaan Ässien paidassa Suomen mestaruutta toistamiseen keväällä 1979. Luistimensa hän ripusti naulaan viidentoista SM-sarjassa tai liigassa pelatun kauden päätteeksi 1983. Myöhemmin Koskinen on toiminut Ässien A-juniorien valmentajana.