#109

Hiltunen Teemu

Vaikuttaja

Aateloitu 1997

Hiltunen Teemu

Suomen Jääkiekkoliiton liittovaltuuston sekä SM-liigan puheenjohtajana toimineella valtiosihteeri Teemu Hiltusella ei ollut omaa jääkiekkotaustaa mutta sitäkin vahvemmat yhteiskuntasuhteet.

Lahden kaupunginjohtajana työskennellyt Hiltunen nimitettiin vuonna 1970 sisäministeriksi Teuvo Auran virkamieshallitukseen. Vuonna 1974 hänestä tuli valtiovarainministeriön johtava virkamies eli valtiosihteeri. Hiltunen hoiti tehtävää aina eläkkeelle jäämiseensä 1989 saakka.

Suomen Jääkiekkoliiton liittovaltuustoon Hiltunen valittiin vuonna 1978 seuroista riippumattomana yhteiskunnallisena vaikuttajana. Liittovaltuuston puheenjohtajaksi hänet valittiin yksimielisesti kolmea vuotta myöhemmin ja hän hoiti tehtävää 19 vuoden ajan. SM-liigan puheenjohtajana hän toimi yhtä monta vuotta mutta aloitti ja lopetti tehtävän kahta vuotta myöhemmin.

Sovittelukykyisen ja neuvottelutaitoisen Hiltusen johtajavuosina Jääkiekkoliiton ja SM-liigan roolit selkiytyivät nykyisenlaisiksi. Hänen arvovaltansa auttoi myös ratkomaan henkilösuhteissa ilmenneitä erimielisyyksiä.