#211

Leinonen Kimmo

Vaikuttaja

Aateloitu 2011

Leinonen Kimmo

Kimmo Leinonen on ollut kansainvälisen jääkiekon merkittävimpiä suomalaisia vaikuttajahahmoja, vaikka suuri osa hänen työstään on tapahtunut kotimaan kiekkojulkisuudelta piilossa.

Leinonen aloitti jääkiekkouransa 1970-luvulla Ilveksen juniorivalmentajana ja seuran markkinointipäällikkönä. Seuraavina vuosina hän hankki kansainvälisiä kannuksia mailateollisuuden palveluksessa Saksassa ja Kanadassa toimien samalla New York Rangersin kykyjenetsijänä. Vuonna 1984 Leinonen palasi kotimaahan SM-liigan markkinointipäälliköksi, mitä tehtävää hän hoiti neljä vuotta siirtyen sen jälkeen urheilumedian palvelukseen. Yleisölle Leinonen tuli tutuksi Hockey Night -lähetysten selostajana. Samaan aikaan hän toimi kolme SM-kultaa voittaneiden Ilvesten naisten joukkueenjohtajana.

Pisimmän päivätyönsä jääkiekon parissa Leinonen teki vuosina 1995–2007 Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n PR- ja markkinointijohtajana. Kotimaan kamaralle palattuaan hän on toiminut vuoden 2012 MM-kisaorganisaation pääsihteerinä sekä Suomen Jääkiekkomuseoyhdistyksen puheenjohtajana.