#19

Lindblad Harry

Vaikuttaja

Aateloitu 1985

Lindblad Harry

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtajana on toistaiseksi pisimpään, 18 vuotta 1957–75, toiminut tamperelainen jääkiekkodiplomaatti Harry Lindblad. Kielitaitoinen insinööritoimiston johtaja oli alkujaan TBK:n johtomiehiä. Hänen puheenjohtajakaudellaan ruotsinkielisen seuran nimi muutettiin Tampereen valtaväestöä paremmin houkuttelevaksi Tapparaksi.

Helsingin olympiakisoissa 1952 Lindblad toimi tulkkina. Jääkiekkoväki oli antanut hänelle samalla tehtäväksi luoda kansainvälisiä suhteita myös talvilajin puolelle. Lindbladin puheenjohtajakaudella Suomesta tuli aktiivinen toimija kansainvälisessä jääkiekkoperheessä. Suomi järjesti Lindbladin johdolla kahdet jääkiekon MM-kisat vuosina 1965 Tampereella ja 1974 Helsingissä. Lindblad vaikutti suomalaisessa urheiluelämässä myös jääkiekon ulkopuolella. Hän kuului Suomen olympiakomitean hallitukseen vuodet 1961–76.

Lindblad toimi Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallituksessa vuodet 1967–75. Hänet nimettiin IIHF:n Hall of Fame -galleriaan ensimmäisenä suomalaisena, jolla ei ollut taustalla omaa pelaajauraa. Lindblad oli olemukseltaan ja osaamiseltaan kansainvälisen tason urheilujohtaja.