#125

Moberg Frank

Vaikuttaja

Aateloitu 2000

Moberg Frank

HIFK on seura, jota on perinteisesti johdettu kovalla ammattitaidolla. Frank Moberg kuuluu suomalaisten seurajohtajien arvostetuimpaan kaartiin. Hän toimi HIFK:n johtoportaassa yli 30 vuoden ajan vuodesta 1968 lähtien.

HIFK nousi paitsi pelillisesti myös taustaorganisaatioltaan Suomen johtavaksi seuraksi 1960-luvun lopulla. Tuolloin seuraa johti Göran Stubb ja hänen oikeana kätenään seuran rahastonhoitajana toimi Frank Moberg. Stubbin jätettyä puheenjohtajan tehtävät 1975 tilalle astui Moberg, josta myös tuli seuran toimitusjohtaja vuodesta 1987 lähtien.

Ekonomiksi Hankenilta valmistunut Moberg oli jo aiemmin opiskellut myös hotelli- ja ravintola-alaa, ja hän löysi koulutustaan vastaavan työn uuden hotelli Hesperian johtajana vuodesta 1970 alkaen. Moberg toimi koko työuransa ajan myös HIFK:n eri tehtävissä ennen siirtymistään päätoimisesti jääkiekon pariin.

Mobergin johdolla HIFK:sta kehittyi ammattilaisseura, jossa oli kunnia-asiana hoitaa pelaajien asiat täsmällisesti. Pätevälle jääkiekkojohtajalle oli käyttöä myös Leijonissa: Moberg toimi maajoukkueen johtajana kolmeen eri otteeseen 1974–89.