#80

Nummelin Timo

Pelaaja

Aateloitu 1991

Nummelin Timo

Vain yksi suomalaispelaaja on tullut valituksi vuoden parhaaksi sekä jääkiekkoilijana että jalkapalloilijana. Timo Nummelin edusti koko aktiiviuransa vain yhtä pääsarjaseuraa eli TPS:ää molemmissa lajeissa.

Timo Nummelin aloitti pääsarjauransa jääkiekossa joulukuussa 1964 vasta 16-vuotiaana. Päätöksensä huikea karriääri sai vasta keväällä 1987; kaikkiaan SM-sarjakausia kertyi Nummelinille 23, jota suurempaan lukuun ei kukaan ole yltänyt.

Jalkapalloa Nummelin pelasi TPS:n SM-sarjajoukkueessa aina kesän 1974 loppuun saakka, mutta koko ajan tiukemmin ammattimaistunut jääkiekko vei sen jälkeen miehen kokonaan. Jalkapallon pariin hän toki palasi alasarjoissa vielä jääkiekkouransa jälkeenkin. Myös jääkiekossa Timo Nummelin jatkoi Kiekko-67:n divisioonajoukkueessa kovatasoisena jäähdyttelijänä.

Nummelin kohosi jääkiekon puolella maajoukkueeseen myöhemmin kuin jalkapallossa. Hän debytoi MM-tasolla Prahassa vuonna 1972 ja päätti kaikkiaan 11 arvoturnausta käsittäneen Leijona-uransa vuoden 1982 MM-kotikisoihin. Niin kotimaan kaukaloista kuin arvokisoistakin muistetaan Nummelinin persoonallinen viulunsoittotuuletus maalien jälkeen.

Timo Nummelin pelasi pitkän uran Leijonissa mutta hänen poikansa Petteri on rikkonut samalla pelipaikalla ja pelinumerolla isänsä ennätykset. Pääsarjatason jättänyt Timo Nummelin palasi vuonna 1993 vielä kerran: isä ja poika Nummelin pelasivat SM-liigaottelun TPS:n pakkiparina.