#33

Pulli Heino

Pelaaja

Aateloitu 1985

Pulli Heino

Heino Pulli pelasi koko uransa tamperelaisissa ”haastajaseurassa” TKV:ssä, jonka nimi muuttui Pullin viimeisen SM-sarjakauden alkaessa 1967 muotoon Koo-Vee. Kyseisen kauden päätteeksi keväällä 1968 Pulli juhli joukkueensa mukana pitkän uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Jo 15-vuotiaana SM-sarjassa debytoinut Heino Pulli eteni vauhdilla suomalaisen jääkiekon huipulle. Vain reilua vuotta myöhemmin, tammikuussa 1955, hän oli jo maajoukkuemies. Leijona-debyyttinsä hän teki 16-vuotiaana.

Pullin ase oli tuhoisan tarkka ja nopea rannelaukaus. Hän laukoi SM-sarjassa maaleja lähes maali per ottelu -tahtiin, 190 ottelussa 173 maalia. Rannelaukauksen lisäksi Pulli kauhoi paljon osumia myös rystypuolelta. Myös maajoukkueessa hänen laukauksensa oli tehokas: 118 A-maaottelussa syntyi 64 maalia. Lukema on vielä pitkän Leijonien kaikkien aikojen tilaston kärkikymmenikössä.

Suomen parhaaksi jääkiekkoilijaksi 1960 valittu Pulli pelasi viidet MM-kisat ja kaksi olympiaturnausta. Koko uransa uskollisesti samaa seuraa edustanut maalintekijä jätti kaukalot ikimuistoisesti: hänen maalinsa varmisti kauden viimeisessä ottelussa SM-kullan Koo-Vee:lle keväällä 1968.