#152

Helle Seppo

Vaikuttaja

Aateloitu 2004

Helle Seppo

Seppo Helle oli Ilveksen mestaruusvalmentaja ja seuran pitkäaikainen toiminnanjohtaja, joka aukoi uusia uria suomalaisessa jääkiekkotoiminnassa.

Omalla aktiiviurallaan Helle toimi puolustajana TBK:ssa parhaana saavutuksenaan A-juniorien SM-pronssi vuodelta 1955. Valmennustoiminnan hän aloitti Tampereen Palloilijoiden juniorien parissa. Kun TaPa:n jääkiekkotoiminta ei tarjonnut mahdollisuuksia kehittymiseen, hän vei suojattinsa Ilveksen riveihin, tuloksena kaksi peräkkäistä juniorien Suomen mestaruutta.

Vuonna 1961 Helle valittiin legendaarisen Aarne Honkavaaran seuraajaksi Ilveksen edustusjoukkueen valmentajana. Hänestä tuli samalla seuran toiminnanjohtaja. Molempiin tehtäviin hänet palkattiin päätoimisesti, mikä oli tuolloin ennenkuulumatonta Suomessa. Heti Helteen ensimmäisellä vastuukaudella 1961/62 Ilves voitti Suomen mestaruuden.

Helle jätti Ilveksen valmennustehtävät 1964 mutta pysyi seuran toiminnanjohtajana aina vuoteen 1980 saakka. Hän oli yksi vuonna 1975 käynnistyneen SM-liigan pääarkkitehdeistä. Myöhemmin Helle toimi pelaaja-agenttina. Hänet tunnetaan myös huumeidenvastaisen työn esitaistelijana.