#151

Jalarvo Jarmo

Erotuomari

Aateloitu 2004

Jalarvo Jarmo

Jarmo Jalarvo on kuulunut kansainvälisesti arvostetuimpiin suomalaisiin jääkiekkoerotuomareihin. Hän toimi tuomarina kolmissa arvokisoissa ja on hoitanut monia Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n tuomaritoiminnan luottamustehtäviä.

Merkittävää omaa pelaajauraa ei Forssassa kasvanut Jalarvo tehnyt. Erotuomaritoiminnan pariin hän sen sijaan ryhtyi jo 17-vuotiaana vuonna 1969. SM-liigaympyröihin hän tutustui ensi kerran linjatuomarina kaudella 1975/76. Ura päätuomarina alkoi liigakaudella 1982/83. ”Siviiliammatiltaan” Jalarvo oli ilmavoimien upseeri ja hävittäjälentäjä.

Jääkiekon MM-kaukaloissa Jarmo Jalarvo luisteli kolmesti. Hän toimi linjatuomarina Suomen turnauksessa 1982 sekä päätuomarina Moskovassa 1986 ja Wienissä 1987. Viimemainitussa turnauksessa hän sai viheltää päätösottelun Neuvostoliiton ja Tšekkoslovakian välillä.

Lopetettuaan aktiiviuransa tuomarina 1988 Jalarvo siirtyi kabinettien puolelle. Hän toimi pitkään SM-liigan ja Suomen Jääkiekkoliiton erotuomarijohtajana sekä kouluttajana ja erotuomarivalvojana IIHF:ssä. Hän on myös vaikuttanut monien Suomessa järjestettyjen kansainvälisten jääkiekkoturnausten