#137

Lindegren Pentti

Vaikuttaja

Aateloitu 2003

Lindegren Pentti

Pentti Lindegren on ollut yksi suomalaisen jääkiekon monipuolisimmista merkkihahmoista. Hän on ansioitunut maajoukkueleijonana, ammattilaispelaajana, valmentajana, kirjoittajana, tilastomiehenä, radioäänenä ja tv-kasvona.

Jääkiekon pelaamisen Lindegren aloitti HJK:n junioreissa 1950-luvun loppupuolella. SM-liigadebyyttinsä hän teki kuitenkin HIFK:n joukkueessa 1961. Vuonna 1965 hän oli ainoa helsinkiläinen pelaaja Suomen kotijoukkueessa Tampereen MM-kisoissa. Turnauksen jälkeen Lindegren siirtyi Ruotsiin Rögle IF:ään ollen ensimmäinen ammattilaissopimuksella Suomen sarjoista ulkomaille siirtynyt pelaaja. Seitsemän Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Lindegren jäähdytteli vielä kotimaassa HJK:n ja ykkösdivisioonan Kiekkoreippaan riveissä.

Pelaajauransa jälkeen Lindegren ryhtyi toimittajaksi. Hän toimitti Suomen Jääkiekkoliiton kausijulkaisut vuosina 1977–83 ja käynnisti liiton Maali-lehden vuonna 1980. Lindegren toimitti myös Suomessa pelatun vuoden 1982 MM-turnauksen virallisen kisaesitteen.

Toimittajatyön ohella Lindegren kuulutti Leijonien kotimaaotteluita ja HIFK:n liigapelejä. Suurelle kansalle tutuimmaksi ”Linkku” Lindegren tuli kuitenkin MTV3:n Hockey Night -ohjelmien otteluselostajana 1990-luvulla.